A-MORE YACHTS

MORE 55

Italiensk design kombinerat med kroatiskt båtbygge och svensk racingkunskap.

När Maurizio Cossutti designade More 55 gjorde han den lyxigt elegant och kombinerade det med det bästa från sportsegling.   Med en lätt men stark konstruktion har More 55 blivit en ny typ av performance/cruisingbåt. Med sin klassiska mast och sin tävlingståliga gennaker blir More 55 en båt för den aktiva seglaren men passar lika bra för den som letar efter en lugn lyxig familjebåt.

 More 55 finns i tre olika layouter

5 hytter – Perfekt charterbåt för den som vill köpa båt som investering. Båten har tre toaletter och en stor och rymligt salong och sittbrunn där gästerna kan umgås umgås. Finns även plats för skepparhytt eller förvaring

4 hytter – Bra blandning av familjebåt och charterbåt. Det finns fyra toaletter och utrymme för skepparhytt eller förvaring.

3 hytter – Den perfekta layouten för familjer då varje hytt har egen toalett och salongen och sittbrunnen rymmer alla familjemedlemmar för aktiviteter. 

DESIGN & BUILDMaurizio Cossutti + More Yachts
LENGTH OVERALL16.70 m
WATERLINE14.54 m
HULL16.00 m
BEAM5.00 m
DRAFT2.70 m
DISPLACEMENT15.300 kg
BALLAST5300 kg
BERTHS13 (10+2+1)
CABINS3 / 4 / 5 5+1
HEADSStandard 3
ENGINEYanmar 80 HP / 110 HP
FUEL (2 TANKS)550 l
WATER (2 TANKS)750 l
MAIN SAIL88.9 m2
GENOA80.15 m2
SPINAKER220 m2
A-MORE YACHTS

MORE 40

Italiensk design kombinerat med kroatiskt båtbygge och svensk racingkunskap.

Den lätta men starka konstruktionen fortsätter i More yachts nya modell More 40, för att framhäva de rymliga utrymmena har More 40 ljusare inredning.

Även här kombinerade Maurizio Cossutti det sportiga med det eleganta. More 40 sågs för första gången i vattnet på Biograd Boat Show i oktober 2019, men båtar var sålda innan dess! Denna modellen är perfekt för barnfamiljer som vill njuta av sin seglingssemester men även den tävlingsinriktade som vill delta i regattor.

More 40 kommer i två olika layouter

2 toaletter – båten har tre hytter och två toaletter, vilket gör att den fungerar som både privatbåt och charterbåt då personalen kan få avskildhet och använda ena toaletten.

1 toalett – båten har tre hytter och en toalett, bra som privatbåt.

DESIGN & BUILDMaurizio Cossutti + More Yachts
LENGTH OVERALL12.50 m
WATERLINE10.88 m
HULL11.99 m
BEAM4.00 m
DRAFT2.38 m
DISPLACEMENT7000 kg
BALLAST2440 kg
BERTHS8 (6+2)
CABINS3
HEADSStandard 1
ENGINEYanmar 30 HP
FUEL (2 TANKS)180 l
WATER (2 TANKS)300 l
MAIN SAIL53 m2
GENOA52 m2
SPINAKER123 m2

A-more yachts

More yachts byggs på More Yard i Kroatien och är designade av Maurizio Cossutti. Cossutti lovade att skapa en båt med modern design och fantastiska seglingskunskaper som tog andan ur den vana seglaren. Och han höll sitt ord! More yachts började bygga båtar med målet att skapa moderna, snabba och bekväma cruising/racerbåtar.

Det som gör deras båtar unika är deras sportiga och lätta skrov med lång vattenlinjen samtidigt som den är stark och säker att segla. Ett optimalt förhållande mellan styrka och vikt uppnås genom att använda multiaxiell E-glasfiber och kolförstärkt  foder till skrovet. Skrovet och däcket är tillverkat av vakuum infuserat epoxy baserat vinylester med en enorm rostfri stålram under golvet som stärker båten genom att ta all last från kölen och masten.  Båtarna är lätthanterliga för att passa alla seglare, samtidigt som inredningen är modern och bekväm. Rodersystemet är tillgängligt från däck, genua furler systemet och ankar vinschen är tillgängliga från skepparhytten och rymligt maskinrum är några av de saker som förenklar underhållet av båten.

Läs mer om A more yachts

Båt som investering

Drömmer du om att äga en båt i Södra Europa men har inte tiden för underhåll och översikt? Då är det ett bra alternativ för dig att lägga din nya more båt i charter. Din dröm om att äga en båt i varmare vatten uppfylls samtidigt som charterbolaget tar hand om den. Båten hyrs ut till charterseglare under säsongen och på så sätt får du tillbaka pengar som du lagt på din båt. Underhåll och uthyrning sköts av charterbolaget och de veckorna du vill segla står den redo för att kasta loss. 

Vi på In Wind samarbetar med Black Pearl Charter som är grundat av ägarna till A-More Yachts. 

Läs mer om Black Pearl Charter och båt som investering eller hör av dig till oss vid intresse och frågor!